Glaze og blad tuilles
Glaze:
4 blade husblas
60 g vand
50 g sukker
100 g glukosesirup
75 g kondenseret mælk
100 g hvid chokolade
2 tsk rød og hvid pastafarve (hvis du vil lave den "marmoreret")
Fremgangsmåde:
Husblas skal i koldt vand i 10 min.
Varm vand, sukker, glukosesirup i en gryde til sukkeret er opløst. Smelt husblas ned i.
Rør forsigtig kondenseret mælk i. Kom hakket hvid chokolade i en høj smal beholder, hæld den varme blanding over og kom en stavblender skråt ned i beholderen. Det gør, at det dannes så få luftbobler som muligt når du blender. Hold stavblenderen ned i massen når du blender, så at der ikke dannes bobler.
Når glazen er blendet, skal det køle ned til 32 grader. For at skabe mønstret som på billedet, deler jeg glazen op i to, farver den ene del med hvid pastafarve og den anden den med lyserød. Så kommer jeg begge glaze i samme beholder før jeg hælder den over kagen. Kagen skal være frossen. Placer den på en skål/rist og hæld glazen over i et hug.
Bladtuilles
45 g smør, blødt
45 g flormelis
35 g æggehvide
45 g hvedemel
Evt. pastafarve
Kom alle ingredienser i en skål og rør godt. Sæt ovn på 175 C. Smør massen ud i en blad-siliconemåtte. Bag i 3-4 min.
Her en anden kage jeg har dekoreret med bladtuilles, og selve formen jeg bruger: