Jordbærlagkage

Seriøst verdens bedste lagkage med bær! Og nem at lave! På billedet ovenfor har jeg lavet kagen med et marmoreret marcipanbånd og dekoration med smørcreme og marcipanroser. Kagen kan sagtens laves uden marcipanbånd, som på billederne nedenfor. Opskriften kommer fra fridasbakblogg.se, men jeg skriver den også her:
Lagkagebunde
4 æg
2 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1 dl hvedemel
2 spsk vaniljesukker
1.5 spsk bagepulver
Fyld:
4 dl piskefløde
200 g philadelphia ost
1.5 dl flormelis
2 spsk vaniljesukker
500 gr jordbær (eller hindbær)
Fremgangsmåde:
Lagkagebunde: Sæt ovn på 175 C. Beklæd en springform (18 cm) med bagepapir. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser. Bag i ovnen i 35-40 min. Lad afkøle før du tager den ud af formen og deler den i 3 dele.
Fyld: hak jordbær/hindbær fint. Pisk fløde, philadelphia, flormelis og vaniljesukker indtil det bliver ret fast i konsistensen. Vend de finhakkede bær i.
Montage: Fyld et lager med bærcreme mellem hver lagkagebund. Spartle herefter kagen med resterende bærcreme. Dekorer med friske jordbær eller hindbær.
Marcipanbånd: 200 g ren rå marcipan, 100 g flormelis, 20 g glukosesirup æltes godt sammen. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker, og indfarv dem med forskellige pastafarver. I kagen her, lavede jeg en hvid portion, en lyserød og en næsten rød. Rul tre "pølser" og læg dem derefter sammen. Twist "pølsen" af marcipan så at farverne blander sig, rul herefter ud på kage plast så at du nemmere kan få den omkring kagen. Husk at mål højden og omkredsen på kagen så at du ved hvordan du skal skære marcipanbåndet.
Tips: Jeg lavede kagen en gang, hvor jeg havde lidt travlt. Derfor købte færdige lagkagebunde fra supermarked....og må indrømme at den smagte lige så godt...!