Moussedessert
Nem dessert som kan laves dagen før. Dog er den noget tung i det, og kan med fordel kombineres med endnu flere friske bær.
Chokolademousse
Ingredienser
200 g mørk chokolade (jeg brugte 60%
3.5 dl piskefløde
45 g sukker
4 æggeblommer
3 æggehvider
Fremgangsmåde
Smelt chokoladen sammen med 0.5 del af piskefløden, køl af.
Pisk resten af fløden til flødeskum, i en anden skål piskes æggehvider til fast skum og i en tredje skål piskes æggeblommer sammen med sukker lyst og luftigt.
Rør æggeblommerne ned i chokoladen. Vend herefter flødeskum og chokolademassen sammen. Til sidst vendes skum af æggehvider i massen.
Anret i portionsglas.
Hindbærmousse
Ingredienser
250 g hindbær (jeg brugte frosne)
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kog de frosne hindbær i 1 minuet og lad afkøle helt. Pisk fløden sammen med flormelis til et fast skum. Vend hindbærsaften i fløden.
Topping - crunch af hasselnødder
Ingredienser
2 dl groft hakkede hasselnødder
0.5 dl kokossukker
0.5 dl hvedemel
40 g smør
Fremgangsmåde
Smelt smør i en pande. Kom hasselnødder, kokossukker og hvedemel på panden og rør sammen til sukkeret er smeltet ind med de øvrige ingredienser. Fordel på en tallerken og lad afkøle.