Moussedessert

13-11-2022

Nem dessert som kan laves dagen før. Dog er den noget tung i det, og kan med fordel kombineres med endnu flere friske bær. 

Chokolademousse 

Ingredienser

200 g mørk chokolade (jeg brugte 60%

3.5 dl piskefløde

45 g sukker

4 æggeblommer

3 æggehvider

Fremgangsmåde 

Smelt chokoladen sammen med 0.5 del af piskefløden, køl af. 

Pisk resten af fløden til flødeskum, i en anden skål piskes æggehvider til fast skum og i en tredje skål piskes æggeblommer sammen med sukker lyst og luftigt. 

Rør æggeblommerne ned i chokoladen. Vend herefter flødeskum og chokolademassen sammen. Til sidst vendes skum af æggehvider i massen. 

Anret i portionsglas. 

Hindbærmousse

Ingredienser

250 g hindbær (jeg brugte frosne)

1 dl flormelis

5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Kog de frosne hindbær i 1 minuet og lad afkøle helt. Pisk fløden sammen med flormelis til et fast skum. Vend hindbærsaften i fløden. 

Topping - crunch af hasselnødder

Ingredienser

2 dl groft hakkede hasselnødder

0.5 dl kokossukker

0.5 dl hvedemel

40 g smør

Fremgangsmåde

Smelt smør i en pande. Kom hasselnødder, kokossukker og hvedemel på panden og rør sammen til sukkeret er smeltet ind med de øvrige ingredienser. Fordel på en tallerken og lad afkøle. 

© 2022 Sofi Bo. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang