Bærmoussekage med hvid chokoladebund

Hindbærmousse på en bund af hvid chokolade kage. Denne kage bagte jeg til mig selv på min 40 års fødselsdag. Jeg blev 40 midt i Corona-nedlukningerne, og holdt ikke nogen fest. Men havde kage og champagne stående der hjemme, og det endte med en superfin dag sammen med familien og dem der alligevel kom forbi spontant.
Til 16 personer
Hvid chokoladebund
170 g hvid chokolade
200 g smør
2 tsk vaniljesukker
4 æg
200 g sukker
1/2 tsk salt
200 g mel
Tænd ovnen på 180 C. Beklæd en springform med bagepapir (jeg brugte en 24 cm springform). Smelt chokoladen sammen med smør. Afkøl. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt lyst og luftigt. Rør chokolade i, og vend til sidst mel i. Bag i ovn i 25 min.
Hindbærmousse
6 blade husblas
1 vaniljestang
600 g frosne hindbær + evt friske til dekoration
300 g sukker
2 spsk citronsaft
6 dl piskefløde
200 g skyr
Udblød husblas i koldt vand i 10 min. Kog hindbær, sukker og citron i en gryde i 5 min. Sil det ned i en skål. Gem hindbærkompotten.
Klem husblas fri for vand. Opløs husblas i hindbærsaften. Afkøl til håndvarm.
Pisk flødeskum. Rør skyr ned i piskefløden. Vend til sidst solbærsaft i.
Fordel kompotten på kagebunden, herefter hindbærmoussen. For at få den flotte kant på kagen bruger jeg kageplast. Jeg fryser kagen og tager den frem i et par timer inden den skal serveres.