Nutellakage
Balthasar ønskede sig en chokoladekage til hans 8 års fødselsdag. Mamma fikser! Det blev noget af en chokoladebombe! Egentlig lidt tung for min smag, og Balthasar var heller ikke vild med den. Men gæsterne kunne godt lide den :) Så her kommer opskriften, hvis du er til meget tunge chokoladekager:

Browniebund
100 g hasselnødder
150 g mørk chokolade
100 g smør
3 æg
120 g sukker
1 spsk hvedemel
0.5 tsk salt
Fremgangsmåde
Hak halvdelen af hasselnødderne groft, blend resten til fint mel. Hak chokoladen fint. Smelt chokoladen sammen med smør i en gryde ved svag varme. Afkøl let. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør chokoladesmør i, efterfulgt af hvedemel, hasselnødder og salt. Kom dejen i en form som er 18-20 cm. Bag kagen i ovnen i 25 min på 175 C.
Nutellamousse
3 blade husblas
250 g lys chokolade
100 g nutella
4 dl piskefløde
0.5 tsk salt
Fremgangsmåde
Læg husblas i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og nutella sammen i en skål over vandbad. Lad det køle lidt af.
Hæld 1 dl piskefløde i en gryde og bring det til kogepunktet. Vrid husblassen fir for vand, rød den ud i den varme fløde. Rør fløden i chokolademassen lidt ad gangen. Samle massen med en dejskraber. Pisk de sidste 3 dl fløde til skum, og vend det i chokolademassen.
Læg browniebunden i en større form (22 cm) og kom kageplast langs formens inderste kant. Hæld nutellamoussen over og stil kagen i frysen. Jeg fyldte også lidt af chokolademoussen i en silikoneform for at lave kupler til selve dekorationen.
Jeg pyntede kagen med ferrero rocher chokoladebolde, små chokoladekrymmel samt nutellafrosting.
Nutellasmørcreme
60 g smør
1 dl flormelis
100 g nutella
2 spsk kakaopulver
Pisk smøret lyst med en elpisker i 5 min. Tilsæt flormelis og pisk i ca 2 min mere. Tilsæt nutella og kakao, og pisk videre, til cremen er luftig.